Meetjeslandse Schapendag

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 28 mei 2017 10u00 - 18u00
Provinciaal Streekcentrum de Huysmanhoeve - BUS 1, 9900 EEKLO
28 mei 2017 wordt weer een hoogdag voor de schapenliefhebber. Het Provinciaal Streekcentrum de Huysmanhoeve wordt dan weer het decor voor de Meetjeslandse schapendag. Naast een tentoonstelling van meer dan 15 schapenrassen en over de ?oude schaapherders? van het Meetjesland vind je er ook diverse informatiestanden rond voeding voor schapen, agrarisch natuurbeheer via schapenbegrazing enz.
28 mei 2017 wordt weer een hoogdag voor de schapenliefhebber.  Het Provinciaal Streekcentrum de Huysmanhoeve wordt dan weer het decor voor de Meetjeslandse schapendag.  Naast een tentoonstelling van meer dan 15 schapenrassen en over de ‘oude schaapherders’ van het Meetjesland vind je er ook diverse informatiestanden rond voeding voor schapen, agrarisch natuurbeheer via schapenbegrazing en over diverse mogelijkheden om schapenweides af te rasteren.  En ook onze Landelijke Gilde-promotiewagen zal er zijn met diverse animatie.

Ook kun je er terecht voor enkele demo’s rond klauwverzorging bij schapen en het scheren van schapen.   Het team van de Huysmanhoeve toont je de diverse stappen van wolbewerking.  De inwendige mens kan er terecht voor ijsjes van schapenmelk of een heerlijke schapenbarbecue (20€/volw en 8€/kind -12j), waarvoor je tot uiterlijk 21 mei moet inschrijven via storting op rekeningnummer BE12 7373 0404 1792 van Landelijke Gilde Eeklo.   

Kinderen kunnen er terecht voor knuffelschapen en allerlei spelen in openlucht.  En voor het eerst wordt dit jaar “het GROTE INTERACTIEVE SCHAPENSPEL” gespeeld, waarbij schapen en mensen mekaar uitdagen.   

Kortom: het wordt vast een drukke dag en er is heel wat te zien.  Kom ook mee genieten van de Meetjeslandse schapendag op 28 mei 2017 vanaf 11 tot 18 uur op het Streekcentrum De Huysmanhoeve, Bus 1 in Eeklo

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Sinaai
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473/933110

Meer activiteiten